Wednesday, July 18, 2012


KULINARIYA

Ərikli Terin

04.06.2012 00:56
İçindəkilər:
- 5 yumurta
- 350 qr ağ şokolad
- 500 qr şanti(süd əlavə olunaraq artıq hazır olan şanti)
- 1.5 stəkan şəkər tozu
- 250 qr ərik püresi
- 100 qr jelatin

Hazırlanması:
İlk öncə ağ şokoladımızı benmari (su hamamı) üsuıuyla  əridirik. Yumurtaları çəkər tozu ilə mikserdə yaxşıca qarışdrırıq. Sonrdadan şokoladı da əlavə edərək qarışdırmağa davam edirik. Jelatini kənrada hazırlayarıq(200 qr su ilə 100 qr jelatini qatılaşana qədər orta odda bişirirk, sonra qazdan götürüb tamamilə soyumaını gözləyirik), hazır soyumuş jelatinə krem  şanti və ərik püresini əlavə edək. Bu qarışımı şokoladlı qarışıma qataq. Sonra süfrəyə verəcəyimiz hündür qablara tökürük, üzərini ərik püresi, şokolad qırıntıları və ya rəngli kokosla bəzəmək olar. Soyuducuda 1 saat saxladıqdan sonra süfrəyə veririk.
Nuş olsun!

No comments:

Post a Comment