KULINARIYA
Ezo-Gelin şorbası
21.07.2012 02:59
İçindəkilər:
-100 qr qırmızı mərci
-100 qr yumru düyü
-1 ədəd soğan
-1 yemək qaşığı tomat pastası
-1 yemək qaşığı un
-1 yemək qaşığı quru nanə
- 1 çay qaşığı qırmızı istiot
-7 stəkan su
-100 qr kərə yağı
Hazırlanması:
Soğanları çox kiçik kvatratlar şəklində doğrayın, qazanda qızardın. Mərci, yarma və düyünü əlavə edərək biraz da qovurun. 5 stəkan su tökün və qaynamağa qoyun. Başqa bir qazanda kərə yağında unu qovurun, üstünə tomat əlavə edin istiot və nanəni əlavə edərək qarışdırın. 2 stəkan su əlavə edin sonra bu qarışığı digər qazana əlavə edin. Hamısını birlikdə blenderdən keçirdin.
Nuş olsun!
No comments:
Post a Comment